![]() |
![]() |
![]() |
היפוגליקמיה היפוגליקמיה היא ירידה חדה ברמת הסוכר בדם. במצב של היפוגליקמיה יש לפעול במהירות לאיזון רמת הסוכר. רוב המקרים קלים לטיפול. אולם, בהעדר טיפול ניתן להגיע לאיבוד הכרה. הגורמים להיפוגליקמיה:
במקרה ולא ידועה הסיבה יש לבדוק האם חל שינוי בסדר היום שעלול היה לגרום להיפוגליקמיה. מהם הסימפטומים ? הסימפטומים שונים מאדם לאדם. כל אדם מגיב ברמות סוכר שונות לתחושות המלוות היפוגליקמיה. חשוב להכיר ולזהות את הסימפטומים.
יש לטפל בהיפוגליקמיה מיד עם הופעת סימנים אלו, אחרת ניתן להגיע לאיבוד הכרה ומוות.
מה עושים בזמן היפוגליקמיה ? אם יש באפשרותך, בדוק את רמת הסוכר בדם. רמת סוכר נמוכה היאmg 65% או פחות. להעלאה מיידית של רמת הסוכר בדם יש לאכול מאכל העשיר בגלוקוז (סוכר) זמין, כגון: 2 כפיות סוכר, שתייה ממותקת או להשתמש בתכשירים מיוחדים המבוססים נוזל/גל /כדורי מציצה (עדיפים לשימוש בגלל שמכילים כמות מבוקרת של סוכר), אותן ניתן לרכוש בבית מרקחת. כעבור 20 דקות ממועד נטילת התרופה, יש לבדוק שוב את רמת הסוכר בדם. אם הרמה נמוכה והסימפטומים לא חלפו, יש לחזור על הטיפול. במקרה של היפוגליקמיה חמורה (עילפון, איבוד הכרה), יש להזריק גלוקגון. הגלוקגון מעלה את רמת הסוכר בדם. יש לדאוג לבקש מהרופא מרשם לגלוקגון. חשוב ללמוד כיצד משתמשים בו וללמד את קרוביך לבית או לעבודה, כיצד להזריק גלוקגון במקרה הצורך. דרכים למניעת היפוגליקמיה:
|