![]() |
![]() |
![]() |
הכל על אינסולין
מהו אינסולין ? האינסולין הוא חומר חלבוני המיוצר בתאי הבטא בלבלב ומשמש "מפתח" המאפשר את כניסת הסוכר לתאים. הפרשת האינסולין בגוף בגוף מופרשת רמה בסיסית של אינסולין לכל אורך היום . כאשר בזמני ארוחות ישנם פיקים של עליה בהפרשת האינסולין שמטרתם לעזור ולהוריד את ערכי הסוכר לטווח נורמאלי. סוגי האינסולין האינסולין יוצר לראשונה למטרות טיפול בבני אדם בשנת 1921. במשך שנים רבות הופק אינסולין בתהליך של מיצוי מלבלב של בקר וחזיר. בשנות השמונים של המאה ה- 20 הוצג, לראשונה, אינסולין הומאני (זהה לאינסולין המיוצר בגופנו), המיוצר בטכנולוגיות חדישות ביותר של הנדסה גנטית.זהו האינסולין הטהור ביותר העומד כיום לרשות הרפואה המודרנית. בשנים האחרונות, פותח אינסולין אנלוג . (הומני) . האינסולין עבר שינוי כימי קל במבנהו על מנת להגיע לטיפול הקרוב ביותר לפיזיולוגיה של האדם. כיום קיימים סוגי אינסולין אנלוג שונים: מהירי פעולה,ארוכי טווח ותערובות מוכנות מראש. מי זקוק לזריקת האינסולין ? סוכרתיים מסוג 1 תלויים לחלוטין באספקת האינסולין על ידי הזרקות , מאחר והלבלב בגופם איננו מסוגל לייצר אינסולין בכלל. לסוכרתיים מסוג 2 יש חוסר יחסי בהפרשת אינסולין, עד לחוסר מוחלט. הטיפול בהם נע בין תרופות להורדת רמת הסוכר ועד לשימוש בזריקות אינסולין. במצבים מסוימים כגון: מצבי הריון ,לפני ניתוחים, במחלות אקוטיות ועוד יש להעדיף שימוש באינסולין. כיום רב הטיפול באינסולין בסוכרתיים מסוג 2, בהיותו משפר את איכות החיים, תורם לאיזון הסוכר ומונע הופעת סיבוכים. סוגי אינסולין סוגי האינסולין נבדלים זה מזה ב:
סוג האינסולין,כמות וזמן ההזרקה מותאמים, אישית, לכל מטופל, בהתאם למצבו הרפואי, סדר היום על פיו הוא מנהל את שיגרת יומו: שעות הארוחות, סוגי הפעילות היומיומית שלו, וכו'.
אינסולין בשימוש יש לשמור בטמפרטורת החדר הנעה בין 25-30 מעלות. עד 6 שבועות. אינסולין שאינו בשימוש יש לשמור במקרר בטמפרטורה של 2-8 מעלות צלסיוס. אסור להשתמש באינסולין שעבר הקפאה. |