newsletter-april-2018
PDF הדפסה דואל

דיוור אפריל 2018

מינוי ללא סיכון
ד"ר יעל יקל מונתה לעמוד בראש המחלקה להריון בסיכון בלניאדו
Dr Yael Yakelד"ר יעל יקל מונתה לעמוד בראש המחלקה להריון בסיכון בלניאדו. ד"ר יקל, מומחית בתחומה, ניהלה את המיון המילדותי בשערי צדק וכן עבדה כרופאה בכירה במחלקת הריון בסיכון וחדר לידה במשך שנים רבות.
המרפאה להריון בסיכון בלניאדו, משרתת את כלל הנשים שהריונם הינו הריון בסיכון באיזור נתניה והשרון וכן נשים מאיזורים מרוחקים יותר. המרפאה להריון בסיכון הקיימת בלניאדו כיום מציעה לנשים מעקב הריון כאשר מדובר  בהריונות מרובי עוברים, רקע של סיבוכי הריון בלידות קודמות, לידות קיסריות חוזרות, השרשות פתולוגיות של שליה ועוד. כמו כן קיימת מרפאת סכרת לנשים בהריון, המתנהלת בשיתוף פעולה עם מומחים מתחום האנדוקרינולגיה וכן דיאטנית. בנוסף, מתוכננת פתיחת מרפאת OBSTETRIC MEDICINE , המיועדת לנשים עם מחלות רקע/בעיות רפואיות מיוחדות.  מתוך גישה של רצף בטיפול, המעקב הניתן במרפאות  כולל:  הכנה לקראת הריון, מעקב במהלך ההריון , הכנה לקראת לידה ומעקב לאחר הלידה. גם במהלך הלידה ובמידת הצורך,  מעורב הצוות המטפל מהמרפאות. המרפאות עובדות בשיתוף פעולה ותיאום  עם רופאי הפגייה בלניאדו  וכן  בתיאום עם יועצי משנה בבית החולים. (קרדיולוגיה, נפרולוגיה, אנדוקרינולוגיה, המטולוגיה, ראומטולוגיה). כמו כן,  מרדימה  המייעצת בנושאים הייחודים להרדמה מילדותית לנשים  הזקוקות לכך, במהלך הריון או בהכנה לקראת הלידה.  
עם כניסתה לתפקיד מסרה ד"ר יקל  "מדובר באתגר מקצועי בעל משמעות עבורי. אני מודה להנהלת האגף ובית החולים על האמון שניתן בי ומפשילה שרוולים כדי לפתח ולשדרג את השירותים אותם אנו מציעים כיום". ד"ר מרדכי בן דוד, מנהל אגף נשים ויולדות בלניאדו בירך את ד"ר יקל ואמר כי "נסיונה הרב והידע הנרחב של ד"ר יקל מהווים שדרוג למטופלות המגיעות אלינו כשהן חוששות מהריון הנמצא בטווחי סיכון כאלה או אחרים". מר נדב חן, מנכ"ל לניאדו ציין כי "אנו ממשיכים לגייס אנשי ונשות צוות בעלי מוניטין לכלל המחלקות והאגפים. הצוות החדש מצטרף לנבחרת של רופאים ורופאות שמעניקים טיפול רפואי מסור ומקצועי לכלל המטופלים ".

 

מערך עמוד השדרה בלניאדו מתרחב ומציע טיפול זעיר- פולשני בשברי עמוד השדרה.
מערך עמוד השדרה בלניאדו, בניהולו של ד"ר גד ולן, מציע למטופלים טיפול ניתוחי זעיר פולשני לשברי עמוד שדרה המייתר את הצורך בשימוש בחגורות גב מסורבלות למשך חודשים ארוכים.

dr gad valen

שברים בחוליות עמוד השדרה הגבי והמותני, שלא גורמים ללחץ ישיר על חוט השדרה,  טופלו בחגורות גב ממתכת או במעין שריון צב מחומר פלסטי. חגורות אלו לוקות במספר חסרונות:
1.    הטיפול בהן נמשך מספר חודשים והן מסורבלות ומפריעות לניידותו של המטופל.
2.    הן אינן משפיעות על רמת הכאב בצורה אפקטיבית אלא מפחיתות אותו מעט בלבד.
3.    הן אינן מונעות את המשך התמוטטות החוליה, וכתוצאה מכך לעיתים מתפתח אזור חוסר חיבור בשבר הגורם לכאב כרוני שיכול להימשך במשך שנים רבות.
4.    שברים בחוליות סמוכות עלולים לגרום לגיבנת ניכרת הפוגעת בתפקוד הלב והריאות.
הקבוצה העיקרית היכולה להפיק תועלת מייצוב מוקדם של השבר הינה האוכלוסיה המבוגרת. הגורם המרכזי (בדרך כלל) לשברי חוליות בקרב האוכלוסיה המבוגרת הינו  אוסטיאופורוזיס הגורם לחולשת החוליה. במקרה כזה השבר בד"כ נגרם עקב נפילה  או חבלה קלה. על מנת למנוע שכיבה ממושכת, כאב המפריע לניידותו של המבוגר או הקשיש ולמנוע סיבוכים אפשריים של שכיבה וירידה בניידות, ניתן לבצע את ייצוב השבר בניתוח זעיר פולשני.
הניתוח מתבצע בהרדמה כללית ונמשך בממוצע כחצי שעה. דרך חתך זעיר באורך 2-3 מ"מ מוחדרת המחט לתוך גוף החוליה תחת שיקוף רנטגן, בלון מנופח בלחץ על מנת לשחזר את הגובה התקין של החוליה השבורה, ודרך המחט  מוזרק דבק שמדביק את חלקי החוליה השבורים, מפסיק את תנועתיות השבר הגורם לכאב וכן נותן לגוף החוליה יציבות מבנית המאפשרת ניידות ללא כאב. דבק זה הינו חומר פלסטי הזהה במבנהו לדבק המשמש רופאי שיניים להדבקת כתרים, הוא עמיד ביותר ולמעשה אין לו תפוגה ואין צורך לחדש אותו, כך שאין צורך לחזור על הפעולה בעתיד. כמו בכל ניתוח קיימים סיבוכים אפשריים. בניתוח זה הסיכון הינו זיהום שהוא נדיר ביותר עקב זעיר פולשנות הניתוח, בנוסף אצל 10% מהמטופלים ממשיך הכאב להתקיים.
במקרים בהם המטופל צעיר יחסית, או שהשבר אינו של התמוטטות החוליה בלבד אלא קיים גם מרכיב של ריסוק, מבוצע ייצוב של השבר ע"י קיבוע החוליות בברגים ומוטות בגישה זעיר פולשנית. הברגים מוחדרים לחוליות בהנחיית שיקוף רנטגן דרך חתכים זעירים, וכך נמנע ניתוח בגישה פתוחה הכרוך בנזק רב לשרירי הגב, וההתאוששות ממנו ממושכת.
בחודשים האחרונים נותחו  בלניאדו מספר  מטופלים שנזקקו להליך הניתוחי ורובם המוחלט קמו על רגליהם לאחר 6 שעות מביצוע הניתוח תוך הקלה דרמטית ברמות הכאב. מטופלים המעוניינים בטיפול זה, גם אם נבדקו ואובחנו לראשונה בבי"ח אחר, יכולים לפנות לייעוץ מרפאת עמוד השדרה בביה"ח לניאדו, על מנת לבדוק את התאמתם לטיפול. מטופל הנמצא מתאים מנותח בד"כ תוך כשבוע מהייעוץ.תיאום התור הינו במזכירות המכונים בביה"ח לניאדו טל - 098609336.

 

מכתב תודה
מכתב תודה לצוות מחלקת צינתורים וטיפול נמרץ לב

cardialogyלכבוד צוות צנתורים וט"נ לב
בי"ח לניאדו נתניה
ברצוני להביע את הערכתי ותודתי הרבה לצוות הרפואי והאדמיניסטרטיבי של חדר המיון, צנתורים וט"נ לב.
לפני כחודשיים הגעתי בכוחות עצמי לחדר המיון בבית החולים עם כאב קל בחזה.
התקבלתי אצל הפקידה תוך פחות מדקה והיא אף דאגה להכניס אותי מיד.
האחות שפניתי אליה החליטה ללא דיחוי לבצע בדיקת אק"ג ותוך כשתי דקות הזעיקה את הקרדיולוג בשל ממצא של אוטם שריר הלב.
מרגע זה טופלתי במהירות ובמקצועיות רבה. למרות ההלם הראשוני, הרגשתי סומך ובטוח בידי הצוות הרפואי.
תוך מס' דקות מצאתי את עצמי בחדר צנתורים, מוקף בצוות מקצועי, אדיב ומרגיע.
אושפזתי למשך חמישה ימים במחלקת ט"נ לב. טופלתי במסירות רבה ע"י הרופאים, האחיות, כוח העזר והמתנדבים הרבים שדאגו לפנק אותי.
בזכות הטיפול המהיר והמסור ולמרות שעברתי התקף לב קב קשה, גופי התגבר על האירוע ואני כבר לאט לאט חוזר לשגרה.
בשמי ובשם בני משפחתי, אני מבקש להודות לכם מכל הלב (תרתי משמע)
בכבוד רב,
ש.ד

 

הרצאה: הערך וערכים במערכת הבריאות
 

פרחים על שירות מעל ומעבר
flowers april

מר משה ליבוביץ הינו ראש צוות אינסטלציה במחלקת אחזקה. משה עובד בלניאדו כבר 24 שנים ומגלה מסירות ואחריות יוצאות דופן, הן בהיבט המקצועי והן בהיבט הבינאישי, ביחסי העבודה שלו עם אנשי ונשות צוות מכלל הסקטורים בלניאדו.
באחד מלילות השבת האחרונים, באמצע סעודת השבת קיבל משה קריאה דחופה להגיע ללניאדו , על מנת לחבר חולה מורכב שהיה מאושפז בטיפול נמרץ לב למכונת דיאליזה ניידת. למרות שמשה לא היה בכוננות ובקלות היה יכול להעביר את המשימה לכונן, משה נענה לקריאה ויצא באמצע הסעודה המשפחתית לביצוע המשימה. לאחר חיבור החולה למכונת הדיאליזה, המתין משה במשך זמן ממושך עד שהיה ברור מעל לכל ספק כי החיבור בוצע בצורה תקינה ותהליך הדיאליזה עובד.
על המסירות, האחריות ורוח ההתנדבות הוענק למשה זר פרחים על שירות מעל ומעבר !