דיוור נובמבר 2018
שיטת טיפול יחודית לטיפול בפצעי בטן פתוחים ומורכבים המבוצעת במחלקה הכירורגית בלניאדו הוצגה בכנס בינלאומי בלונדון
חולים הסובלים מפציעות בטניות מורכבות ורב מערכתיות, נזקקים לניתוחי בטן חוזרים להצלת חיים ולעיתים קרובות נשארים עם פצעים פתוחים. מעי חשוף בפצע ניתוח, מעמיד את החולה לפני סכנה של נצור – פיסטולה של מעי דק. טיפול בפצע באמצעות מערכת שאיבה, הוא מבוסס בספרות רפואית ובשימוש רחב ומאיץ את הסגירה והריפוי של פצע הניתוח. אולם, חולים עם פצע בטני פתוח עם מעיים חשופים מאתגרים עוד יותר והשימוש במערכת שאיבה מוגבל עקב חשד להתפתחות פיסטולה – נקב במעי. במחלקה הכירורגית בלניאדו הוחל לאחרונה יישום בטיפול באמצעות מכשיר ואקום שמוצמד לתחבושת המונחת על הפצע ושואב את כלל ההפרשות מהפצע ובכך מתאפשר איחוי מהיר שלו. במטרה להימנע מסיבוכים של פצע במעי והיווצרות פיסטולה הוסיף הצוות בלניאדו שכבה של גזה עם וזלין בין המעי חשוף לספוג של מערכת השאיבה והוקם צוות יעודי במחלקה הכירורגית למעקב קפדני אחר הטיפול פצע. קצב ההתקדמות וריפוי הפצע תועדו ע"י צילום של הפצע במהלך האשפוז וגם לאחר שחרור המטופלים לביתם. עד כה לא פורסמו עבודת קליניות בנושא היות והיה קיים חשש בקרב הצוות המטפל, כי שאיבת ההפרשות עלולה לפגוע באיברים עצמם – ליצור נקבים קטנים באיברים החשופים. ד"ר מוריס ונטוררו, מנהל המחלקה הכירורגית בלניאדו בחן את פעולת מכשיר השאיבה המונח על התחבושת, כשגאזה סטרילית ווזלין חוצצים בינו לבין הרקמה על מנת למנוע מגע ישיר של האיברים החשופים עם התחבושת ומכשיר השאיבה – הפעולה הוכתרה בהצלחה רבה ! העבודה הקלינית הזו הוצגה לאחרונה בכנס בינלאומי בנושא "טכנולוגיות וטיפולים מתקדמים בפצע" שהתקיים בלונדון. משלחת בראשותה של האחות האחראית על המחלקה הכירורגית בלניאדו גב' ניצה בשארי הציגה את העבודה הקלינית וזכתה לפידבקים חיוביים מקולגות ברחבי העולם. ד"ר ונטוררו מסר כי "פצעים פתוחים לאורך זמן מהווים בעיה לא קטנה בדרך להחלמתם המלאה של המטופלים, אני מאמין כי השיטה החדשה שהצגנו בלונדון תאפשר החלמה מהירה יותר וללא כל סיבוכים. מדובר בפריצת דרך אמיתית בטיפול בפצעי טראומה ואין לי ספק שתתקבל ברחבי העולם בעתיד הלא רחוק". מר נדב חן, מנכ"ל לניאדו בירך את צוות המחלקה הכירורגית על ההישג ואמר כי "אנו בלניאדו רואים במחקר הקליני חלק חשוב מאד בעבודה היומיומית, נמשיך להשקיע בכך בטווח הזמן הבינוני והרחוק. שיתוף הפעולה בין הסקטור הרפואי לסקטור האחיות מלמד כי עבודה משותפת מצילה חיים !"
מנתחים גם בתנאי חירום נציג לניאדו השתתף בתרגיל הקמת בי"ח כירורגי בתנאי שטח, במסגרת תרגיל של חיל הרפואה עם האיחוד האירופי
המר זהר פטלג'ן, מתאם תחום טראומה במחלקה לרפואה דחופה בלניאדו, השתתף בשבוע שעבר בתרגיל להקמת בי"ח כירורגי בתנאי שטח, במסגרת תרגיל של צה"ל עם צבאות מרחבי העולם תחת החסות של האיחוד האירופי. בית החולים הכירורגי מכיל עשרות טונות של ציוד כירורגי, מבנים ניידים, תרופות, מכשור רפואי ומעטפת לוגיסטית המאפשרת פעילות שוטפת ללא תלות בגורמים חיצוניים. בית החולים כולל יחידות אשפוז, טיפול נמרץ, חדר ניתוח, מעבדות, יחידת רנטגן, בית מרקחת ועוד. מר פטלג'ן משרת במילואים ביחידת יכא"מ (יחידה כירורגית אשפוזית מטכלי"ת) ונשלח, יחד עם צוות של עשרות חיילים וקצינים, להשתתף בתרגיל שדימה רעידת אדמה בפאתי עיר הבירה הרומנית – בוקרשט. התרגיל, שנמשך על פני שבוע שלם, כלל הקמת בית החולים, תפעול שוטף שלו במשך 24 שעות כולל התפלת מים עצמאית, ייצור חמצן נקי עצמאית, דימוי פעולות כירורגיות מורכבות ועוד. בתרגיל השתתפו נציגי צבאות רומניה, ברזיל, אוסטריה, איטליה ובלגיה. במהלך שנת 2016 הוכר בית החולים הצהל"י ע"י ארגון הבריאות העולמי כבית החולים שדה בעל הדירוג הגבוה ביותר. מסיבה זו החליט איחוד האירופאי לשתף לראשונה את בית החולים של צה"ל ולהפעילו כבית החולים המוביל בתרגיל, אליו יוזרמו פצועים המורכבים ביותר. מר פטלג'ן מתאר חוויה יוצאת דופן "הקמנו בית חולים שלם מאפס, מדובר על מאות מטרים של מבנים ניידים שהקמנו בעצמנו, שיתוף הפעולה בין הגורמים השונים במתחם היה מדהים וזכינו להערכה רבה כבית החולים שקיבל את הדירוג הגבוה ביותר מטעם ארגון הבריאות העולמי". מר נדב חן מנכ"ל לניאדו בירך את מר פטלג'ן ואמר כי "אנו משתפים פעולה עם גורמים בינלאומיים רבים בתחומי מחקר, פעולות קליניות וכמובן תחום הטראומה והחירום – רק לאחרונה חתמנו ברית בתי חולים תאומים עם בי"ח סיני בבולטימור ואנו משתפים איתם פעולה בתחומי הטראומה והחירום, נמשיך לעשות זאת גם בעתיד".
מכתב תודה
לכבוד מחלקת אשפוז יום
לד"ר זליקובסקי, לאחות אחראית מחלקת אשפוז יום- ענבל לכל הצוות המדהים במחלקה, "על מי שנותן לעולם לא לזכור; על מי שמקבל לעולם לא לשכוח." (פתגם יהודי ותיק) עברו שלושה ימים מאז שהשתחררתי לביתי, ואיני יכול לרגע לשכוח את השירות שקיבלתי בתקופת האשפוז. ראשית, כמות הפעמים שהרופאים הגיעו לבדוק את מצבי הייתה מעל ומעבר למה שציפיתי, וכשהגיעו, תמיד לווה הביקור בסובלנות אין קץ! ד"ר זליקובסקי, ד"ר שולמן, ושאר הרופאים ענו על כל שאלותיי, והכול בחיוך גדול, כאילו אני המטופל היחידי שלהם היום! אין ספק שזכו ויזכו כל החולים שעברו ויעברו תחת ידיהם. בנוסף, האחות ענבל, ושאר האחיות במחלקה: מזל, יעל, מירה( ובטח שכחתי כמה נוספות) הסטודנטיות וכוחות העזר, היו כולן אוזן קשבת, ויד מבצעת לכל בעיה שעלתה ממני, ונפתרה בשיא המהירות ובצורה הכי נעימה. ראיתי באיזה מסירות הם מדברות אל שאר החולים, וניתן לראות בבירור שהן באות לכל משמרת בשיא האנרגיה, כשכל כולן מוכוונות לנתינה אין סופית. יישר כוח גדול לבית החולים שאלו הם עובדיו, ואין ספק שאני זכיתי לראות את הגשמת הציטוט הבא: הרצון להיות טוב לכל, בלי שום הגבלה. לא בכמות המוטבים ולא באיכות הטוב, זהו הגרעין הפנימי של מהות נשמת ישראל". (הרב קוק)
עלו הצליחו
ש.כ
הרצאה: כנס חוק זכויות החולה - יחסי מטפל מטופל
פרחים על שירות מעל ומעבר

גב' רותי יפעת,כח עזר במחלקה האורטופדית קיבלה זר פרחים על שירות מעל ומעבר! רותי עובדת ככח עזר במחלקה האורתופדית במשך שנים רבות. היא מוכרת במחלקה כדמות נעימה המשרה סביבה רוגע, שלווה ויחס של חמלה למטופלים ובני משפחותיהם. לאחרונה הגיעה למחלקה מטופלת הסובלת משבר בעצם הירך, מדובר במטופלת קשת יום. הצוות נדהם לגלות כי במשך שנה וחצי המטופלת לא הצליחה לגזור את ציפורני כף הרגל בעקבות המוגבלות שלה.ניסיונות רבים של הצוות לאתר פדיקוריסטית, שתיאות לטפל בציפורניים שגדלו לממדים חריגים לא צלחו.גב' יפעי החליטה לקחת על עצמה את המשימה הלא קלה, למרות שמדובר בעשייה החורגת מהגדרות התפקיד המוכרות.גב' יפעי רכשה כלי פדיקור מיוחדים וטיפלה במטופלת בסבלנות, מסירות וכבוד עד שכפות רגליה קיבלו מראה אנושי.על המסירות, החמלה והגדלת הראש הוחלט להעניק לגב' יפעי זר פרחים !
|