דיוור אפריל 2022
מחלקת דיאליזה חדשה, מצוידת וממוגנת נחנכה בבי"ח לניאדו
המחלקה החדשה ממוגנת כולה, מכילה 34 עמדות טיפול, מתפרסת על פני 1200 מ"ר , מצוידת במכשור המתקדם ביותר וכוללת חדרי בידוד למטופלים הזקוקים לכך חנוכת מחלקת הדיאליזה מצטרפת למהלך בינוי ופיתוח דרמטי המתחולל בתקופה אחרונה בבי"ח לניאדו, במסגרתו נחנכו : 12 חדרי לידה, פגייה, מיון מילדותי, חדר טראומה וכן נרכש מכשיר CT חדש למלר"ד – כל זאת בתוך תקופה של שנה בלבד !
מחלקת דיאליזה חדשה וממוגנת נחנכה בבי"ח לניאדו. המחלקה מתפרסת על פני 1200 מ"ר, ממוקמת בקומת המרתף, ממוגנת כולה ותוכל להמשיך לתת שירות רפואי גם במצבי מלחמה. המחלקה החדשה מחולקת לשלושה חללי טיפול, סה"כ 34 עמדות מצוידות במכשור המתקדם ביותר ומכילה גם חדרי בידוד, חדרי ישיבות וחדרי צוות. ההשקעה בהקמת המחלקה עומדת על מעל ל-20 מלש"ח, כספים שגויסו ע"י הועד המנהל של בית החולים, יחד עם מחלקת פיתוח משאבים וקשרי חוץ. התרומה שאפשרה את פתיחת המחלקה, הינה תרומתו של הרב ישראל נח גוטמן – יו"ר אגודת הידידים לניאדו-שוויץ. תרומתו לבינוי תשתיות המיגון של המחלקה , בדרישות בהתאם לדרישות רגולטוריות מחמירות, היתה ה"מכה בפטיש" שאפשרה את השקת המחלקה. צוות מחלקת דיאליזה ערוך להגדלה משמעותית של כמות המטופלים שיקבלו טיפול במחלקה – במבנה הישן של המחלקה הופעלו 27 עמדות, לעומת 34 עמדות הקיימות במחלקה החדשה. ד"ר משה ששר, מנהל מחלקת דיאליזה בבי"ח לניאדו מסר "החשיבות בכניסה למחלקה החדשה הינה במכשור החדש והמתקדם, בהגדלת כמות העמדות, בהפעלתם של חדרי בידוד ובמיגון המחלקה למצבי קיצון. מדובר בקפיצת מדרגה של השירותים אותם מציעה המחלקה, הן בכמות והן באיכות. אני מודה, בשם הצוות כולו, לתורמים הנכבדים ולכל העוסקים במלאכה". מר נדב חן, מנכ"ל בי"ח לניאדו ציין "אנו נמצאים במהלך אסטרטגי דרמטי של בינוי ופיתוח מחלקות ויחידות בבית החולים. המהלך כלל פתיחתם של 12 חדרי לידה, פגייה , מיון מילדותי, חדר טראומה ומכשיר CT למלר"ד – כל זאת בתוך שנה ! ואם נתבונן על תקופה של שלוש שנים – מדובר על פתיחתם של מחלקת אורטופדיה ומחלקת גינקו-אונקולוגיה. סכומי הכספים שגויסו לשם כך הינם אדירים – מעל ל-100 מלש"ח , אותם גייס הועד המנהל של בית החולים, יחד עם מחלקת פיתוח משאבים וקשרי חוץ. כל העשייה הזו, מתקיימת במקביל להתמודדות אינטנסיבית עם מגיפת הקורונה, התמודדות שדרשה מאיתנו משאבים רבים של כח אדם, ציוד ומכשור. אני מודה לצוות רחב מאד שעסק במלאכה והפנים של כולנו כבר קדימה – אל הפרוייקט הבא, בניית מחלקת טיפול נמרץ חדשה עבור כחצי מליון תושבי נתניה והשרון".
אגף ילדים בבי"ח לניאדו מציג : 360 מעלות של מענה רגשי לילדים המאושפזים

בימים אלו מתבצעת מהפכה של ממש במענה הרגשי הניתן לילדים המאושפזים באגף הילדים בבי"ח לניאדו. הנהלת האגף פועלת לייצר מענה רגשי לילדים הסובלים מחרדות שונות סביב האשפוז והטיפולים הכרוכים בו. לאור זאת, גויסה לאחרונה פסיכולוגית לצוות התרפיוטי באגף, הכולל תרפיסטיות במוזיקה ואמנות. כמו כן, האגף מציע לילדים הנדרשים לעבור בדיקת MRI – משחק בדגם יחודי של מכשיר MRI, תרומת חברת LEGO , על מנת למנוע ככל האפשר את החשש מתחושת קלסטרופביה העלולה להופיע במהלך בדיקת MRI (אף אצל מבוגרים) . כמו כן, בוצע שינוי דרמטי במהלך קבלתם של ילדים לניתוח. כיום, כלל הליך הקבלה יבוצע בתוך מחלקת ילדים ולא בקבלה לחדרי הניתוח. ממחלקת הילדים, לאחר השלמת כלל הליכי הקבלה, יוכנס הילד ישירות לחדר הניתוח ובכך ימנעו ממנו מגע עם מטופלים מבוגרים הסובלים מכאבים עזים וכדומה. ד"ר מיכאל בן אקון, מנהל אגף הילדים בבי"ח לניאדו מסר "אנו רואים במתן מענה רגשי לילדים ולהורים, חלק אינטגרלי מההליך הטיפולי. מחקרים רבים הוכיחו כי ככל שהמטופל רגוע ושליו, כך היכולת שלנו להעניק טיפול גדלה ואף סיכויי ההחלמה". מר נדב חן, מנכ"ל בי"ח לניאדו ציין "אגף הילדים ממשיך להתקדם עם מגוון רופאים בעלי תתי התמחות וטיפולים חדשניים. כחלק מכך ניתן גם מענה לתחום הריגשי והחרדות שמלווה לפעמים את הילד בהגיעו לבית החולים" .
מכתב תודה
 התרשמות ממחלקת שיקום א' – בריכה טיפולית, הידרותרפיה לאחר ניתוח תיקון קרע בכתף לפני כשנה וחצי, התחלתי לסבול מזה כמה חודשים מכתף קפואה. פניתי מספר פעמים לרופאים מומחי כאב על מנת שאקבל מענה לכאבי אשר קשים מנשוא, ולאחר גלגולים הגעתי בהמלצתם לשלב של טיפולי הידרותרפיה – אשר היו מוכרים לי מהניתוח שעברתי. כאשר הגעתי שוב לטי פול בבריכה, הרגשתי שאני חייבת לכתוב לכם על התרשמותי מהצוות הנהדר אשר מטפל בי במסירות רבה כמו שקיבלתי מהם שירות בסבב הקודם. כבר בהתקשרותי לראשונה עם מזכירת המחלקה פרידה יעקובוביץ הרגשתי כי אני מקבלת שירות מעבר למה שציפיתי. התייחסותה הייתה עניינית ואדיבה . עזרה לי בפתרון בעיה ספציפית שנתקלתי בה והסבלנות שלה הייתה מעבר למצופה. למרות שהייתה עמוסה בעבודה, היא ענתה לי ברוגע ובנעימות והדריכה אותי כיצד להתקדם עם התור ועם בעיה שהייתה לי מול הקופה. כשהגעתי לבריכה לביקור ה ראשוני, קיבלה את פני אולה ג'נגיריאן ובמאור פנים סידרה את כל הטפסים, גילתה אמפטיה למצבי ואף הדריכה אותי ונתנה לי טיפים איך להקל על הכאב. אהובה יפת ורבקי ורטהיימר המקסימות, תמיד קיבלו את פני בחיוך ובסבר פנים יפות. כל שאלה ובקשה היו נענות ומשתדלות לעזור בכל מה שניתן ובנתינת הרגשה טובה המשדרת - אנו כאן בשבילך... מבטיחה לכם שאין מזכירות יותר מיוחדות מהן! כאשר הלכתי לבריכה לטיפול, נכנסתי די בחשש עקב הפחד להתמודד מול הגבלת התנועה והכאבים. אך לשמחתי גיליתי כי המטפלת שלי היא מאיה טצ'ר - פיזיותרפיסטית מדהימה שמעבר למקצועיות והעדינות של ה היא בעלת אישיות מיוחדת. היא הזדהת ה עם כאבי בהכלה ובהבנה, הרגיעה אותי ואף תרמה מניסיונה העצום בעצות והדרכה כדי להקל על כאביי. מאיה במסירות נפש של ממש טיפלה בי אחרי הניתוח ואף עכשיו בעקבות הכתף הקפואה היא מצליחה לעזור לי בהגדלת טווחי התנועה על ידי טיפול מקצועי ומיומן תוך כדי הסבר מתמיד לפני כל פעולה שע ושה – דבר שיצר אצלי ביטחון יותר, וכל הפחדים סביב הכאב הלכו והתמעטו... חשוב לי לציין כי עם מאיה עובדת יפעת משיח המיוחדת. למרות שהיא מטפלת בילדים אחרים, היא לא שוכחת לקבל את פני כל פעם כשאני מגיעה ושואלת לשלומי – דבר שיוצר תחושה נעימה יותר בשבילי. המקום משרה אווירה רגועה, אווירה של ביתיות חמימה ונעימה. התחושה שכל אחד ואחד מקבל יחס של כבוד, הבנה ואמפטיה למצבו ואף מאור פנים מכל הצוות. אין ספק שצוות כזה שמשקיע ביחסי אנוש, מכיל ומבין, מגדיל ראש ואף דואג לכל הפרטים - הוא צוות מנצח וראוי להערכה עצומה וקבלת תודה ענקית שהדף לא יכול להכיל זאת . בהערכה רבה, ג.ע.
הרצאה: בינה מלאכותית, משנים את פני רפואת העתיד │ - יועד דביר - כנס שנתי של עמותת עינבר 2019
פרחים על שירות מעל ומעבר
חיי מטופלת ניצלו הודות למאור פנים ותודעת שירות של גב' איידו שטיסל – מנהלת אדמיניסטרטיבית במכון ממוגרפיה לאחרונה פנתה מטופלת בשנות ה-60 לחייה לבדיקת ממוגרפיה. גב' איידו שטיסל קבעה לה תור אולם, לאחר שהמטופלת קבעה תור, היא ביצעה את הבדיקה בקופת החולים, אך לא עדכנה את צוות מכון הממוגרפיה בלניאדו שכבר ביצעה את הבדיקה. הבדיקה שבוצעה בקופ"ח לא העלתה ממצא המחייב התערבות קלינית או כירורגית. גב' איידו שטיסל המשיכה לעמוד בקשר מול המטופלת, הזכירה לה את התור וסייעה בארגון המסמכים הרלוונטיים. המטופלת הרגישה אי נעימות לספר לגב' שטיסל כי ביצעה כבר את הבדיקה, היות וקיבלה שירות סבלני, מאיר פנים ואמפתי מגב' שטיסל. לבסוף, הגיעה המטופלת לבצע שוב את הבדיקה – רק בגלל אי הנעימות שלה מול גב' שטיסל. הבדיקה שבוצעה ע"י ד"ר סרודיו העלתה ממצא ממאיר שדרש ניתוח. הבדיקה הנוספת הצילה את חיייה , פשוטו כמשמעו! כך סיכמה המטופלת את החוויה שעברה "אני אישה בת 60, עברתי בחיי הרבה, ראיתי המון רופאים, פרופסורים, אנשי מקצוע רבים, מעולם לא נתקלתי באישה כ"כ נחמדה וכ"כ שירותית, בזכותה חיי ניצלו!" על מאור הפנים והשירות מעל ומעבר הוחלט להעניק לה זר פרחים על שירות מעל ומעבר!
אשפוז ביתי ועתיד הרפואה בקהילה: אנגלה עירוני │ Reboot HealthTalks 2019: Angela Irony
|