מרפאות ומכונים קבע תור לבדיקה / מכון התמצאות בלניאדו צור איתנו קשר
יילודים
תפריט

ללדת איתך בדרך שלך

שביל הלידה מתחיל ברגע גילוי ההיריון
אורכו תשעה חודשים וחיים שלמים אחר כך.

לפרטים נוספים >

מחלקת ילודים א’:
טלפון: 09-8604650
פקס: 09-8925397

מחלקת ילודים ב’:
טלפון: 09-8609121
פקס: 09-8362672

צוות האחיות משחרר תינוקות בין השעות 11:00-13:00.
שעות שחרור משרדי: א'-ה': 8:30-12:30, יום ו' וערבי חג: 8:30-11:00.
ניתן לשוחח עם רופאי המחלקה בין השעות 10:00-12:00, בתיאום עם צוות האחיות.

אגף מערבי, בניין יולדות, קומה 3

למפת בניין יולדות – לחץ כאן

צוות רפואי בכיר:
ד"ר שי ברק-מנהל מחלקות ילודים.
ד"ר אריה סימונדס-מנהל יחידת פגים וטיפול נמרץ יילודים.
ד"ר דניאל יעקובוביץ,פרופ' דוד בדר, ד"ר אורי רובינשטיין-יועץ למחלות זיהומיות.

רופאי המחלקה:
ד"ר לודמילה וליצקי, ד"ר מריה מורטוב, ד"ר מרינה קרמקולוב, ד"ר יבגני לוברסקי, ד"ר מילנה אהרון, ד"ר נטליה דיגו.

אחראית מחלקה: גב' אליס נחמיאס

יועצים:
ד"ר משה דותן-קרדיולוג ילדים, ד"ר ארתור בעזוב- כירורג ילדים, ד"ר ליאנה בני עדני-נוירוכירורגית ילדים, ד"ר עומר בר-יוסף-נוירולוג ילודים ופגים, ד"ר מיטל קידר-נפרולוגית ילדים, ד"ר נחמה שרון-המטולוגיה ילדים, ד"ר יאיר פורגס-מומחה למחלות עיניים, ד"ר אמיר אחיה-גסטרו ילדים, ד"ר ג'יי וולגלרנטר-אף אוזן גרון ילדים, ד"ר מיקי שוורץ-רדיולוג ילדים, ד"ר נאסר חוסאם- אורולוג ילדים.

צוות פארא רפואי:
גב' דנית שדה-פריפז-קלינאית תקשורת, גב' בלומה רט-פיזיותרפיסטית, גב' אמילי לדווין, גב' יעל שטיין-עובדות סוציאליות, גב' אחיעד שניר-יועצת הנקה מוסמכת IBCLC.

צוות רפואי בכיר
מנהל מחלקה
מחלקת יונקים
רופא מומחה ילדים יילודים ופגים
אודות המחלקה

מחלקת ילודים א' הינה המחלקה הראשונה שהוקמה בבית חולים לניאדו ביחד עם מחלקת יולדות. במשך השנים גדל והתרחב בית החולים והצורך להרחיב מחלקה זו הפך להכרח. בשנת 2009 נפתחה מחלקה נוספת, ילודים ב'

בשנת 2016 נפתח אגף אפס הפרדה הממוקם במחלקת יולדות ב'.

בלניאדו צוות רפואי וסיעודי מיומן המתמחה בטיפול בילודים, עובדות סוציאליות, קלינאיות תקשורת, פיזיותרפיסטית, ומדריכות/יועצות הנקה.

באגף נולדים מעל 600 יילודים בממוצע מידי חודש. בשנת 2007 נולד הילוד ה-100,000.

לאחר הלידה ולאחר שהתינוק שהה עם האם בחדר לידה בהתאוששות או בחדר ניתוח (במקרה של ניתוח קיסרי), מעבירים אותו למחלקת ילודים. במחלקת הילודים ניתן טיפול ראשוני לרך הנולד. באפשרות האם או לחילופין בן הזוג / מלווה העונד צמיד זיהוי, להיות נוכחים בזמן הטיפול. יולדות שבחרו באפס הפרדה, הטיפול הראשוני לילוד יעשה בנוכחותן באגף אפס הפרדה ביולדות ב'.

בתום הלידה מוצמדים לילוד בנוכחות האם 3 ידוני זיהוי. 2 ידוני זיהוי בצבע לבן עם מספר סידורי הזהה לידון הזיהוי של האם וידון זיהוי בצבע תכלת או ורוד (בהתאם למין הילוד) עם מספר תעודת הזהות של התינוק. במהלך השהות במחלקה התינוק יימסר רק לאמו או לבן הזוג / מלווה העונד ידון זיהוי.

בהתאם להנחיות משרד הבריאות מתבצעות ליילוד הבדיקות והפעולות הבאות:

  • טיפול (חד פעמי) במשחת עיניים / טיפות עיניים – למניעת דלקת עיניים.
  • זריקת ויטמין K – ויטמין K חיוני להפעלה תקינה של מערכת קרישת הדם ולמניעת דימומים. קיימת נטייה למחסור בוויטמין K בחודשי החיים הראשונים, בפרט בתינוקות יונקים, ולכן החשיבות הרבה של זריקת ויטמין K מיד לאחר הלידה.
  • חיסון ראשון נגד דלקת כבד נגיפית מסוג B – על פי המלצת משרד הבריאות, מחסנים את היילודים בארץ נגד דלקת כבד נגיפית מסוג B. חיסון זה ניתן סמוך ללידה.
  • מדידת חום
  • רחצה ומדידת היקף ראש
  • בדיקת רופא – התינוק נבדק על ידי רופא ילודים מספר שעות לאחר הלידה.

הטיפולים הנ"ל ינתנו לאחר הסכמת וחתימת  ההורים.

 בדיקות שגרתיות נוספות במהלך השהות במחלקה

  • שקילה – התינוק נשקל כל יום. חשוב לדעת שכל התינוקות יורדים במשקל בין 9%-7% ממשקל הלידה במשך הימים הראשונים לחייהם.
  • בילירובין (צהבת) – כמידי יום נעשית בדיקת בילירובין לתינוק. התוצאות נבדקות ע"י רופא המחלקה. המשך המעקב / טיפול יעשה על פי שיקול דעת רפואי בהתאם לתוצאות.

ביום השחרור, ערך הבילירובין ירשם במכתב שחרור יילוד. במידה והרופא יחליט לא לשחרר את התינוק לצורך המשך מעקב / טיפול, אנו נודיע ליולדת על כך בבוקר השחרור.

  • בדיקת סקר מטבולי – נבדקות מספר מחלות מטבוליות. לצורך בדיקה זו נלקחת דגימת דם מהעקב, על גבי כרטיס עם ארבעה עיגולים. הבדיקה נלקחת תוך 36-72 שעות מהלידה. הבדיקה נשלחת ליחידה הארצית לסקר יילודים בתל השומר, במידה והבדיקה לא תקינה יצרו אתכם קשר טלפוני (דרך תל השומר, טיפת חלב או המחלקה). ניתן לבדוק את תוצאת הבדיקה גם באתר האינטרנט של תל השומר.
  • בדיקות סינון שמיעה (A-ABR,OAE) – במחלקה מתבצעות בדיקות סינון שמיעה לתינוק. מדובר בבדיקות חשובות הנערכות רק במסגרת בית החולים. במהלך בדיקת OAE מוצמד מיקרופון מזערי לאוזן התינוק ודרכו מושמע צליל בעוצמה נמוכה. בבדיקה נמדד הד חוזר הנוצר באוזן הפנימית. במידה ולא מתקבלת תגובה תקינה בשתי האוזניים תבוצע לתינוק בדיקה מקיפה יותר (A-ABR). התהליך קצר ואינו כרוך בכאב או באי נוחות לתינוק והתוצאה מידית. תוצאת הבדיקה תירשם במכתב השחרור. הבדיקות מבוצעות בפיקוח קלינאית תקשורת.
  • מדידת סטורציה (רווי חמצן) כבדיקת סקר לאבחון מוקדם של מומי לב מולדים קריטיים.

ביות / אפס הפרדה

התינוק מזהה את האם באמצעות חוש הריח ופעימות הלב אשר מרגיעות אותו ומעניקות לו תחושת בטחון. השהות המשותפת של התינוק עם אמו חשובה במיוחד לפיתוח bonding – הקשר הראשוני בין האמא לתינוק ולהצלחת ההנקה.

במחקרים רבים הוכח כי תינוקות השוהים עם אמם בימים הראשונים לאחר הלידה רגועים יותר, חשופים פחות לזיהומים וההנקה שלהם מוצלחת יותר, מאחר והיא מבוססת על הקשבה לצורכי התינוק ולא על זמנים מוגדרים מראש. בבית חולים לניאדו מעודדים שהות משותפת של התינוק עם אמו ומציעים מספר אפשרויות העומדות לבחירה:

ביות גמיש: האם והתינוק נמצאים יחד במשך שעות היום, בשעות הלילה התינוק נמצא במחלקת יילודים בהשגחת הצוות. ניתן ורצוי להעיר את האם להנקה / האכלה בשעות הלילה, לפי בחירתה.

ביות מלא: זוהי שיטת ביות המאפשרת ליולדת להתקבל למחלקת יולדות ובמקביל התינוק מתקבל במחלקת ילודים ולאחר קבלה מועבר לשהייה רציפה עם האם ביום ובלילה (בן הזוג יכול ללוות את התינוק בתהליך הקבלה במחלקה).

אפס הפרדה: האם והתינוק לא נפרדים כלל מרגע הלידה, עוברים את הקליטה יחד במחלקה, וכל הטיפולים מבוצעים במחיצת האם.

בכל זמן ניתנת לך האפשרות לשנות את בחירתך.

האפשרות לאפס הפרדה / ביות מלא תינתן על פי שיקול דעת רפואי. לפני ביצוע אפס הפרדה / ביות מלא תתבקשי לקרוא ולחתום על טופס הנחיות לביות. במידה והחלטת על אפס הפרדה / ביות מלא יש לדאוג למלווה בשעות הראשונות לאחר הלידה בהתאם להנחיות המחלקה. למלווה תפקיד חשוב במתן עזרה, תמיכה ומנוחה. באגף אפס הפרדה בן הזוג / מלווה אחר מטעמך יכולים לשהות לצדך 24 שעות ביממה. במחלקת יולדות א' בן הזוג / מלווה יכולים לשהות לצדך בין השעות 8:00-22:00.

האחות המרכזת את הטיפול בתינוקך תגיע לחדרך, תציג את עצמה בתחילת כל משמרת, תספק לך מענה אישי לשאלותיך ותדריך אותך בטיפול בתינוק, כך שגם את תוכלי להתנסות בטיפול בתינוקך בצורה עצמאית. הדרכה אישית והתנסות בטיפול יתרמו להעצמת הידע, המיומנות והביטחון שלך ויקנו לך חוויה נעימה ובטוחה יותר בבית.

הנקה

יועצות הנקה נמצאות במחלקה במשמרות בוקר וערב בכדי לתמוך בתהליך ההנקה. חשוב לפנות לאחות או ליועצת הנקה בכל שאלה או קושי בהנקה.

שחרור הביתה

השחרור מבית החולים יעשה 48-72 שעות לאחר לידה רגילה (בהתאם לתפוסת המחלקה) וביום החמישי לאחר ניתוח קיסרי.

ייתכנו שינויים בזמני אשפוז בכפוף להנחיות ההנהלה.

ניתן להשתחרר שחרור מוקדם בהתאם לבקשת היולדת והחלטת רופא הילדים.

שחרור היולדת והתינוק מתבצע באותו יום, למעט פגים הנשארים לאשפוז ממושך יותר.

יום השחרור הוא יום מרגש ומיוחד, טרם השחרור ישנם מספר דברים שעליכם לדעת:

  • יש לבצע רישום במשרד (שחרור משרדי):

–  על היולדת לגשת עם תעודת זהות + ספח למשרד שחרור יולדות. במידה והבעל מבצע את הרישום, עליו להצטייד בתעודת הזהות שלו בנוסף לתעודת הזהות של אשתו.

– בלידה ראשונה יש להצטייד גם בפרטי חשבון בנק לצורך קבלת מענק הלידה.

– במידה ובני הזוג לא נשואים והאב מעוניין לחתום על טופס הצהרת אבהות, יש צורך ב – 2 תעודות הזהות ובנוכחות שני ההורים (הליך זה ניתן לבצע גם במשרד הפנים לאחר השחרור).

– יולדת שהיא נתינה זרה או שבן הזוג הוא נתין זר, על שניהם להיות נוכחים ולהציג דרכון / תעודה מזהה.

– במידה ואין ברשות היולדת תעודת זהות, ניתן להצטייד בדרכון ישראלי. רישיון נהיגה לא תקף!

– שעות שחרור משרדי: א'-ה': 8:45-13:00 , ו' וערבי חג: 8:45-11:45

– ניתן לבצע את הרישום מהיממה הראשונה לאחר הלידה ואין צורך להמתין ליום השחרור.

  • שחרור התינוק מבית החולים נעשה ע"י אחיות המחלקה. השחרור הינו אישי ונעשה בחדר היולדת ובו תקבלו את מכתב השחרור של התינוק, פנקס חיסונים, עלוני מידע לשחרור והדרכה מפורטת לגבי המשך הטיפול בו.
  • ישנם תינוקות שישתחררו עם המלצה לבדיקת בילירובין (צהבת) חוזרת למחרת השחרור. את הבדיקה ניתן לבצע דרך מרפאת צהבת בבית החולים או דרך קופ"ח. את ההנחיות המפורטות תקבלו בשחרור מבית החולים.
  • יש להביא לשחרור בגדים מתאימים לתינוק בהתאם לעונה.

בחורף: 2 גופיות, מכנסיים, חליפה, כובע ושמיכה.

בקיץ: גופית טריקו, מכנסיים, חליפה, כובע דק ושמיכה קלה.

  • חובה להתקין כיסא בטיחות ברכב על פי ההנחיות של משרד הבריאות ומשרד התחבורה.
  • עליכם ליצור קשר טלפוני ולתאם מפגש ראשוני עם אחות התחנה לבריאות המשפחה (טיפת חלב) בטלפון 5400*.
למידע נוסף

אודות מחלקת ילודים –לחצו כאן

הנחיות לאחר השחרור – לחצו כאן

הנקה אחרי לידה –לחצו כאן

טיפול בתינוק מא'-ת' – לחצו כאן

צהבת ילודים –לחצו כאן

מניעת נזק מקור אצל תינוקות – לחצו כאן

תקשורת ושפה עם תינוקות- לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לבית חולים לניאדו 2024
SEO COMPANY WEBSITE BY