מרפאות ומכונים קבע תור לבדיקה / מכון התמצאות בלניאדו צור איתנו קשר
מחלקת יולדות
תפריט

ללדת איתך בדרך שלך

לפרטים נוספים >

מחלקת יולדות א': 09-8604601
מחלקת יולדות ב':09-8609123

גב' הודיה ליטמן – אחות אחראית יולדות א'
גב' אריאלה שטיבל – אחות אחראית יולדות ב'
עו"סיות: יעל שטיין, אמילי לדווין.

יולדות א':

5:00 – 6:30 הנקה
6:30 החזרת התינוקות למחלקת ילודים טיפולי שגרה
7:30 – 9:30 ביקור רופא ילודים
7:45 – 8:30 ארוחת בוקר
8:30 הוצאת תינוקות לאימהות
9:00 – 11:00 ביקור רופא נשים
11:30 – 12:30 שעות החתלה במחלקת יודים
11:00 – 12:00 שחרורים
12:00 – 13:00 ארוחת צהריים
15:00 – 16:00 שעת החתלה במחלקת ילודים
16:00 – 17:30 ביקור אורחים
18:00 – 19:00 ארוחת ערב ושעת החתלה במחלקת ילודים
19:00 – 21:00 ביקור אורחים
22:00 החזרת התינוקות למחלקת ילודים (למעט תינוקות בביות מלא)
22:30 – 5:00 שהיית התינוקות במחלקת ילודים המשך הלילה

מוצאי שבת וחג : 19:00-22:00

בן זוג או מלווה העונד ידון (אדם אחד) יכול לשהות לצד היולדת במחלקה בין השעות 07:00-22:00.

ליולדות ב' יתקבלו יולדות שבחרו באפס הפרדה והתינוק יהיה במחיצתן, ללא הפרדה, לאורך כל תקופת השהות בבית החולים.

9:30 – 7:30 ביקור רופא ילודים

8:00 – 9:30 ארוחת בוקר

9:30 – 12:00 ביקור רופא נשים

11:30 – 13:00 שחרורים

12:00 – 13:15 ארוחת צהריים

18:00 – 19:00 ארוחת ערב

אנו מעודדים שהות משותפת של התינוק עם אמו ומאמינים בחשיבות מינימלית הפרדה ליצירת הקשר הראשוני עם התינוק, לבריאות האם ולהתבססות ההנקה.

צוות רפואי בכיר
אחות אחראית יולדות א'
אחות אחראית יולדות ב'
אודות המחלקה

במחלקת היולדות מאושפזות נשים לפני לידה, לאחר לידה רגילה לידה קיסרית. במחלקה עם 2-3 מיטות חדרים, שירותים ומקלחת. צוות המחלקה כולל רופאים, אחיות, עובדת סוציאלית, דיאטניות, פיזיותרפיסטית, מזכירה, כוחות עזר, עובדי משק ומתנדבות. תחנת האחיות נמצאת במרכז המחלקה, זמינה ונגישה לעמוד לעזרתך, אם תזדקקי לכך.

חדר אוכל נאה ומרווח עומד לרשות היולדות והארוחות יוגשו בחדר האוכל מלבד לאימהות שאינן יורדות מהמיטה. ניתן לקבל דיאטות שונות ומיוחדות על פי הנחיות הדיאטניות במחלקה. עם קבלתך למחלקה תלווה אותך אחות המחלקה, והצוות יסייע לך, ככל יכולתו, בכל הקשור לתהליך האשפוז וההחלמה. הירידה הראשונה מהמיטה תלווה על ידי הצוות שלנו.

אפשרויות השהיה עם התינוק במחלקה

  • ביות גמיש- האם והתינוק נמצאים יחד במשך שעות היום (9:00-22:00) ובשעות הלילה התינוק נמצא במחלקת ילודים בהשגחת הצוות. ניתן להעיר את האם להנקה / האכלה בשעות הלילה, לפי בחירתה.
  • ביות מלא- התינוק שוהה במחיצת האם ביום ובלילה.
  • אפס הפרדה- האם והתינוק לא נפרדים כלל מרגע הלידה, עוברים את הקליטה יחד במחלקת אפס הפרדה (ביולדות ב') וכל הטיפולים מבוצעים במחיצת האם.

אפס הפרדה / ביות מלא יתאפשרו בכפוף למצב האם והתינוק ועפ"י שיקול דעת רפואי. לפני ביצוע אפס הפרדה / ביות מלא, תתבקשי לקרוא ולחתום על טופס הנחיות לביות.
במידה והחלטת על אפס הפרדה / ביות מלא, יש לדאוג למלווה בשעות הראשונות לאחר הלידה בהתאם להנחיות המחלקה. למלווה תפקיד חשוב במתן עזרה, תמיכה ומנוחה. באגף אפס הפרדה, בן זוג / מלווה יכול לשהות במחלקה לצד היולדת 24 שעות ביממה. רק את או בן זוגך / מלווה העונד ידון (צמיד זיהוי) רשאים להוציא את התינוק ממחלקת ילודים. את או בן זוגך / מלווה יכולים להיות נוכחים במחלקה בזמן הטיפול בתינוק, בתיאום עם האחיות.

האחיות במחלקת ילודים עובדות בשיטת ההפקדה. האחות המרכזת את הטיפול בתינוקך תגיע לתדרך, תציג את עצמה בתחילת כל משמרת, תספק לך מענה אישי לשאלותייך ותדריך אותך בטיפול בתינוק, כך שגם את תוכלי להתנסות בטיפול בתינוקך בצורה עצמאית.
בחדרך יש עמדת טיפול בתינוק המכילה משטח החתלה ומגירות עם כל הציוד הנדרש לטיפול בתינוק ולכביסה משומשת. בילודים א', יש שעות מוגדרות בהן ניתן להחזיר את התינוק למחלקה לצורך החתלה. במידה ואת מעוניינת לחתל את תינוקך בחדרך, תוכלי להיעזר בכוח עזר שעוברת בין החדרים על מנת לסייע בהחתלה.

הנקה היא ההזנה הטבעית והמותאמת לצרכי התינוק. עלייך לידע את צוות האחיות על רצונך בהנקה, על מנת שהן יציינו זאת על גבי העריסה במדבקות מתאימות (הנקה ביום והנקה בלילה). בשעות בהן התינוק שוהה במחיצתך, עלייך להניק אותו על פי דרישתו או לפחות כל 2-3 שעות, כבר מהלידה. בביות גמיש, אין בלילה הוצאת תינוקות יזומה לחדרים במחלקת יולדות. אנו ממליצים מאד להניק גם בלילה, יש באפשרותך לבקש שיעירו אותך להנקת לילה. יש לידע את צוות אחיות מחלקת ילודים על בחירתך (ההנקה בשעות הלילה תתבצע בחדר הנקה במחלקה או בחדר היולדת). במידה והנך בוחרת שלא להניק את התינוק בלילה, צוות המחלקה ידאג להאכילו בחלב אם שאוב / תמ"ל לפי בחירתך (במהלך היום צוות המחלקה אינו מאכיל את התינוקות, למעט מקרים חריגים).

יועצות הנקה נמצאות במחלקה במשמרות בוקר וערב בכדי לתמוך בתהליך ההנקה. חשוב לפנות לאחות המופקדת על הטיפול בתינוקך או ליועצת הנקה בכל שאלה או קושי בהנקה. למרות חשיבות ההנקה לך ולתינוקך, זכותך לבחור בתזונה אחרת. במידה והנך בוחרת שלא להניק, אנא ידעי את הצוות ויציינו זאת על גבי העריסה במדבקה מתאימה. תקבלי בקבוק תמ"ל (לפי בחירתך) בכל שעת האכלה, כל 3-4 שעות.
ביקור רופא ילודים נעשה במחלקת ילודים או בחדר היולדת (בהתאם למדיניות המחלקה באותה עת).

השחרור מבית החולים הינו אישי ונעשה בחדר היולדת. יש להביא לשחרור בגדים מתאימים לתינוק בהתאם לעונה. על פי ההנחיות של משרד הבריאות, חובה להתקין כיסא בטיחות ברכב. הקפידי שטרם יציאתך מבית החולים, יהיו ברשותך שחרור משרדי, מכתב שחרור יולדת ומכתב שחרור ילוד.

מידע נוסף

יולדות א – לחץ כאן

יולדות ב – לחץ כאן

יונקים – לחץ כאן

מאמרים
© כל הזכויות שמורות לבית חולים לניאדו 2024
SEO COMPANY WEBSITE BY