מרפאות ומכונים קבע תור לבדיקה / מכון התמצאות בלניאדו צור איתנו קשר
אפס הפרדה

התינוק ואמו נבראו כיחידה אחת. כל פרט ופרט במנגנון הזוגי המדהים הזה מראה על כוחה של הבריאה.

המושג אפס הפרדה מתייחס למצב בו האם והתינוק נשארים יחדיו כבר מרגע הלידה ללא כל הפרדה.

מחקרים של מומחים רבים ביניהם מומחים מהאקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים AAP, וארגון הבריאות העולמי (WHO) מראים יתרונות גדולים לאפס הפרדה בין תינוק לאמו, לבריאות הפיזית והנפשית של האם והתינוק והשפעה רבה על הקשר הנוצר ביניהם.

בלניאדו אנו תומכים ומאפשרים אפס הפרדה וביות מלא לכל תינוק ואם שבריאותם מאפשרת זו כבר מרגע הלידה.

ייחודי מאוד ללניאדו הוא האפשרות לאפס הפרדה גם בניתוחים קיסריים אלקטיביים.

כיצד זה נעשה אצלנו?

ציינו בפני המיילדת עוד לפני הלידה שאתם מעוניינים באפס הפרדה וביות מלא.

ניתן לשנות את החלטתכם בכל רגע במהלך האשפוז וליידע את הצוות על כך.

בחדר לידה, התינוק יונח "עור לעור" על האם. מגע זה והנקה בשעה הראשונה לאחר הלידה חשובים מאוד לכל התינוקות והאימהות. הם משפיעים על מעבר התינוק מחיי הרחם לחיים שמחוצה לו ועל הצלחת ההנקה וייצור החלב. טיפולים לא דחופים יידחו עד כמה שניתן ורצוי עד אחרי ההנקה הראשונה. התינוק יישקל בחדר לידה ומיד יוחזר לאמו.

תינוק בריא שאינו זקוק להשגחה מיוחדת, ממשיך יחד עם אמו למחלקה לביות מלא. ההורים יתבקשו להגיע לבדיקת רופא ראשונה ובדיקות נוספות, על פי הנחיית האחיות. במהלך הבדיקות והטיפולים השגרתיים אחד ההורים יכול להיות לצד התינוק, ללטף להרגיע ולקבל הסבר.

במידה והתינוק או האם זקוקים לטיפול רפואי או השגחה, האב ילווה את התינוק. ברגע שבריאות האם והתינוק יאפשרו זאת, הם יחזרו לשהות משותפת.

אימהות ותינוקות זקוקים למנוחה אחרי הלידה. ההמלצה היא שהמנוחה תיעשה יחד. לשם כך רצוי שיהיה לאם מלווה (בן זוג, אמא, קרוב משפחה או חברה) ברוב שעות היממה. המלווה יאפשר לאם לנוח כשהתינוק לצידה. מלווה אישה תוכל להישאר לצד האם 24 שעות ומלווה גבר בין 8.00 בבוקר ל-22.00 בלילה.

אימהות מדווחות שהן ישנות יותר טוב כשהן מרגישות ושומעות את תינוקן לידן. כמובן שלרוב גם התינוקות רגועים יותר ובוכים פחות וכך מתאפשרת מנוחה רבה יותר לאם.

מה היתרונות של אפס הפרדה ?

התינוקות בוכים פחות, נרגעים יותר בקלות, רמות הורמון המתח נמוך בגופם, הם שומרים על חום גופם יותר טוב, תפקודי לב, רמות הסוכר בדם וקצב הנשימה שלהם טובים יותר, כמו כן הם נמצאים יותר זמן במצב שינה רגועה, השינה הרגועה חיונית להתפתחות המוקדמת של המוח באופן אופטימלי.

במגע עם האם ובהנקה התינוק נחשף למערכת החיידקים שלה, וכך היא עוזרת לתינוק לפתח את המערכת החיסונית שלו.

המראה, המגע, הריח של התינוק וההנקה גורמים לאמו להפריש אוקסיטוצין (הורמון האהבה), ולעודד אצלה רגשות אימהיים לרך הנולד, רוגע והרגשת אחריות. האוקסיטוצין מעלה את חום השדיים של האם ב-2 מעלות נוספות, בכדי שתוכל לחמם את תינוקה.

אימהות שנמצאות עם תינוקן ללא הפרדה, מייצרות יותר חלב בשלב יותר מוקדם, מניקות לטווח ארוך יותר, ונמצאות בסבירות יותר גבוהה להנקה מלאה. תינוקות אלו יונקים כמויות גדולות יותר של חלב, עולים יותר במשקל ובעלי סיכוי נמוך יותר לפתח צהבת יילודים.

גם אם את לא מניקה התינוק עדיין זקוק לחום גופך, לקולך, לריח שלך לחיבוקך ולקרבה אלייך ללא הפרדה.

המגע של עור לעור עם התינוק גורם ליולדת להפריש הורמונים שמסייעים לה לשיכוך הכאבים, שמחה וריפוי. אימהות שהיו באפס הפרדה וביות מלא סבלו פחות מדיכאון אחרי לידה.

עוד נמצא במחקרים שאימהות בביות מלא מגיבות ומבינות טוב יותר את צרכי התינוק, יוצרות קשר עמוק ובריא עם תינוקן ונעשות עצמאיות, מיומנות בטיפול ומוכנות יותר מהר למעבר הביתה. היתרונות של מגע עור לעור של האם או האב עם התינוק ממשיכים גם בימים ובשבועות שלאחר הלידה.

בחדרים במחלקת יולדות עומד לרשותכן כל הציוד הדרוש לטיפול בתינוק.

הצוות במחלקת תינוקות עומד לרשות האם והתינוק במהלך כל השהות. האחיות עוברות בין חדרי היולדות מדריכות, מספקות תמיכה ומענה מקצועי לכל שאלה.

לנוחיותך, לחצי כאן לצפייה בטופס אפס הפרדה עליו תתבקשי לחתום.